Om

Stjärnan i vår unika och exklusiva Ester-C-formulering är kalciumaskorbat. Ester-C upptäcktes i början av 1980-talet, då utvecklaren, en nyfiken läkare och forskare inledde sökningen efter det första syraneutrala och magvänliga C-vitaminet. Efter mycket forskning blev Ester-C känd som ”The Better Vitamin C” på grund av dess beprövade och effektiva stöd för immunsystemet.

Ester-C® stannar i kroppen i 24 timmar!

 

Kliniska studier (Mitmesser et al. SpringerPlus (2016) 5: 1161) visar att Ester-C ökar C-vitaminhalten i de vita blodkropparna, vilket är en viktig del av immunsystemet. Detta betyder att Ester-C stannar kvar i ditt system längre än vanlig askorbinsyra. De naturliga metaboliterna i Ester-C är orsaken till att Ester-C varar aktivt i kroppen i 24 timmar.

Ester-C® är mild mot magen!

 

Ester-C är syrneutral, vilket innebär att det har ett neutralt pH-värde. I en ny klinisk studie (https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.29.1_supplement.920.8) fick individer som normalt är känsliga för sura livsmedel antingen Ester-C eller askorbinsyra. Resultaten visade att de som fick Ester-C inte upplevde obehag i magsyran.

Naturligtvis GMO-fri

 

Idag är många människor oroliga för att undvika intag av livsmedel / näringsämnen som är GMO-producerade. Vår Ester-C är naturligtvis GMO-fri och FDA-certifierad enligt sin högsta standard.